Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

FORK IN PROGRESS

Χθες έπεσα πάνω σε αυτή την φωτογραφία.  Ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα ενθουσιασμού (αφού κατάλαβα ότι πρόκειται για βραχιόλι φτιαγμένο από πιρούνι) έτρεξα στην κουζίνα προσπαθώντας σας άλλος  Uri Geller να λυγίσω όσο το δυνατόν περισσότερα πιρούνια ψάχνοντας για το ιδανικό πιρούνι για την συγκεκριμένη κατασκευή. Αρχικά σκέφτηκα να τολμήσω να τα λυγίσω με τη δύναμη του μυαλού, μιας και που φάνηκε πιο ξεκούραστο(...) αλλά μάταια! Μάλλον μου έλειπε η συγκέντρωση. Οπότε δοκίμασα τα χέρια μου και παρατήρησα ότι μερικά μαχαιροπίρουνα (κυρίως τα πιο φθηνά) λυγίζουν αρκετά εύκολα χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη δύναμη.

Ύστερα από μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο βρέθηκα σε ένα πλήθος από ιδέες σχετικά με το τι μπορούμε να φτιάξουμε με τα μαχαιροπίρουνα μας, τόσες που εάν το αίσθημα αυτοσυντίρησης δεν με συγκρατούσε ήμουν διατεθημένη να αρχίσω να λυγίζω ότι κουταλοπίρουνο έβλεπα μπροστά μου. 

Ξεκινώντας από το βραχιολάκι της παραπάνω εικόνας ο τρόπος κατασκευής του είναι ιδιαίτερα εύκολος αρκεί να έχουμε κάποια βασικά εργαλεία. Το παρακάτω Video είναι ιδιαίτερα λεπτομερές και θα σας βοηθήσει πολύ!



Ενώ με την ίδια λογική, μπορεί ο καθένας να αυτοσχεδιάσει φτιάχνοντας πρωτότυπα σχέδια. Ορίστε λίγη τροφή για την φαντασία σας:






Αν και ψαλιδάκι είναι τόσο όμορφο που δεν μπορούσα να αντισταθώ και να μην το ανεβάσω!








Δακτυλίδι από πιρούνι


Φωτιστικό από κουταλοπίρουνα 





Κρεμάστρες από κουταλοπιρουνα






Άλλες δημιουργίες








Fork it!




Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Σας αρέσει το bohemian look? Αναπολείτε το καλοκαίρι? Τα κοσμήματα από αποξηραμένα φρούτα είναι πολύ εύκολα στην κατασκευή, οικονομικά και ταυτόχρονα εντυπωσιακά! 

Σκουλαρίκια από αποξηραμένο πορτοκάλι

Για την κατασκευή τους θα χρειαστείτε:
μερικά πορτοκάλια,
ένα μαχαίρι
ένα ταψί
λαδόκολλα
υγρό ακρυλικό βερνίκι
κουμπώματα σκουλαρικιών

Κόβουμε τα πορτοκάλια μας σε οριζόντιες φέτες πάχους περίπου μισού εκατοστού. Στρώστε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και τοποθετήστε τις φέτες των πορτοκαλιών που κόψατε. Ζεστάνετε τον φούρνο σας στο μέγιστο και αφού βάλετε τα πορτοκάλια σας μέσα χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 60 βαθμούς. Θα χρειαστούν περίπου 3 ώρες (αυτό εξαρτάται και από τον φούρνο σας). Επειδή θα χρειαστείτε αναμμένο τον φούρνο για αρκετή ώρα, αν έχετε νυχτερινό ρεύμα και είστε και νυχτερινοί τύποι, θα το διασκεδάσετε οικονομικότερα! Ελέγχετε τα πορτοκάλια σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθώς θα χρειαστεί να τα γυρίσετε από την άλλη πλευρά μόλις διαπιστώσετε ότι έχουν χάσει σημαντικό μέρος από τα υγρά τους. Εφόσον τα πορτοκάλια μας είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και ανοίγουμε με μια βελόνα μία τρύπα στο καθένα στο σημείου απ'όπου θέλουμε να περάσει το κούμπωμα. Περνάμε δύο στρώσεις ακριλικό βερνίκι, προσέχοντας να έχει στεγνώσει η πρώτη προτού περάσουμε την δεύτερη.

Το αποτέλεσμα μας θα είναι κάπως έτσι:       



Τοποθετούμε το κούμπωμα τους και είναι έτοιμα να τα φορέσουμε!






Σκουλαρίκια από ποτ πουρί 

Μια επίσκεψη σε μαγαζί με είδη διακόσμησης μπορεί να σας γεμίσει με ιδέες. Τα διάφορα ποτ πουρί από αποξηραμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα εύχρηστα γιατί διακοσμούν το σαλόνι σας και ταυτόχρονα  μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε κοσμήματα κάνοντας σας ασορτί με το σαλόνι σας (!)
Σε μια επίσκεψη μου σε μαγαζί με είδη διακόσμησης αγόρασα  τα παρακάτω αποξηραμένα ροδάκινα και μήλα.








Τα ροδάκινα (αριστερά εικόνα) όπως μπορούμε να διακρίνουμε έχουν έτοιμες τρύπες πάνω τους οπότε περνώντας απλά το κούμπωμα του σκουλαρικιού από κάποια τρύπα μετατρέπεται σε σκουλαρίκι. Voila! 

















Ενώ στην περίπτωση του μήλου (δεξιά εικόνα) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόσο την φλούδα του μήλου όσο και τις ροδέλες μήλου δημιουργώντας δύο διαφορετικά κοσμήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξουμε μία τρύπα με βελόνα στο σημείο που επιθυμούμε και να περάσουμε από αυτή το κούμπωμα του σκουλαρικιού. Enjoy!















Have Fun!!!