Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013


DECORATION IDEAS

φαντασία η [fandasía]: η ικανότητα του ανθρώπινου πνεύματος να αναπαριστάνει, να ανακαλεί, να σχηματίζει και να συνδυάζει ελεύθερα εικόνες και παραστάσεις, χρησιμοποιώντας αλλά και ξεπερνώντας τα δεδομένα της εμπειρίας και τους κανόνες της νόησης.

Απλές ιδέες που δίνουν τροφή στην φαντασία μας και ταυτόχρονα ομορφαίνουν και δίνουν χρώμα στην καθημερινότητα μας με απλά και οικονομικά υλικά.

Ρομαντικό κηροπήγιο
Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα βάζο, ένα κομμάτι σπάγκου ή κορδέλας και 1-2 σελίδες βιβλίου. Δημιουργούμε με ψαλίδι τα σχέδια μέσα από τα οποία θέλουμε να διαχέεται το φως του κεριού. Προς αποφυγή ατυχημάτων κόβουμε προσεκτικά την σελίδα στις διαστάσεις του βάζου ώστε να μην προεξέχει χαρτί προς το εσωτερικό του. 
link: http://eighteen25.blogspot.gr/search?updated-max=2012-01-29T10:05:00-08:00&max-results=6


Φουτουριστικό κηροπήγιο
Στην περίπτωση αυτή χρειαζόμαστε ένα βάζο, σπρέι σε οποιοδήποτε χρώμα, αυτοκόλλητα της αρεσκείας μας και εφημερίδα. Η διαδικασία απλή: Κολλάμε τα αυτοκόλλητα στο βάζο, τοποθετούμαι το βάζο πάνω σε εφημερίδα και βάφουμε με το σπρέι. Για ακόμα πιο φουτουριστικά αποτελέσματα μπορούμε να συνδυάσουμε διαφορετικά χρώματα σπρέι. Περιμένουμε να στεγνώσει το χρώμα, ξεκολλάμε τα αυτοκόλλητα και voilà ! 



link: http://www.momtastic.com/diy/167807-diy-fourth-of-july-star-jars

Rustic κηροπήγιο- κασπώ 
Για την πανεύκολη αυτή κατασκευή θα χρειαστούμε ένα στρόγγυλο δοχείο μικρού ύψους ( μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δοχείο κονσέρβας) και μερικά ξύλινα μανταλάκια τα οποία τα τοποθετούμε περιμετρικά του δοχείου. Στο κέντρο μπορούμε να τοποθετήσουμε ρεσώ ή κάποιο μικρό γλαστράκι, ενώ αν έχουμε πιο καλοκαιρινή διάθεση μπορούμε να βάψουμε το κάθε μανταλάκι με διαφορετικό χρώμα. Enjoy!
link: http://lingeringering.tumblr.com/post/16754905691/valentine-idea-tin-can-and-clothespin-vase

Μπολ της Ελληνίδας γιαγιάς 
Το μπολ αυτό αποτελεί φόρο τιμής στης απανταχού ελληνίδες γιαγιάδες και στα αθάνατα σεμεδάκια τους που κοσμούσαν κάποτε κάθε ελεύθερη επιφάνεια των σπιτιών. Για την κατασκευή θα χρειαστούμε ένα μικρό κομμάτι πηλό, ένα μπολ, σεμεδάκι- δαντέλα της αρεσκείας μας, τέμπερα σε οποιοδήποτε χρώμα και ένα πινέλο. Ανοίγουμε με έναν πλάστη το κομμάτι του πηλού μας δημιουργώντας μια λεπτή στρώση. Κόβουμε κυκλικά χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι με διάμετρο τόση όση θέλουμε να είναι η διάμετρος του μπολ μας και εφαρμόζουμε πάνω στο κυκλικό αυτό κομμάτι το σεμεδάκι- δαντέλα που θέλουμε να αποτυπώσουμε. Πιέζουμε ελαφρά και στην συνέχεια ξεκολλάμε προσεκτικά. Τοποθετούμε το κυκλικό κομμάτι πηλού πάνω σε ένα μπολ ώστε να πάρει την κλίση που επιθυμούμε και στην συνέχεια το ψήνουμε στον φούρνο. Βγάζοντας το και αφού το αφήσουμε να κρυώσει το βάφουμε με ότι χρώμα θέλουμε και έχουμε ένα πολύ classy μπολ.
link: http://www.duitang.com/people/mblog/10154823/detail/

Πεινασμένο κίτρινο τερατάκι 
Η κατασκευή αυτή μπορεί να έχει πολλαπλές χρήσεις και ταυτόχρονα είναι πανεύκολη στην κατασκευή της. Παίρνουμε την μπάλα τένις που ξέμεινε από τις καλοκαιρινές μας διακοπές στην τσάντα θαλάσσης και χαράζουμε μια σκισμή σε σχήμα στόματος όπως φαίνεται στην εικόνα. (προσοχή θα χρειαστείτε πολύ καλό μαχαίρι και προσοχή στα δαχτυλάκια). Κολλάμε πλαστικά ματάκια τα οποία βρίσκουμε πανεύκολα σε όλα τα βιβλιοπωλεία ή με λίγη φαντασία φτιάχνουμε τα δικά μας. Εάν θέλουμε να κρεμάσουμε το «τερατάκι» μας στον τοίχο δημιουργούμε μια τρύπα στο πίσω μέρος της μπάλας και εφαρμόζουμε μια βεντούζα. Cute!


link : http://lifehacker.com/5915611/use-tennis-balls-to-hold-just-about-anything-around-the-house-and-be-extremely-cute
Bonus decoration idea 
Διαβάζετε σωρηδόν περιοδικά και σας εκνευρίζει ο κατάλευκος τοίχος στο σαλόνι σας; Η λύση είναι απλή! Θα χρειαστείτε 1-2 κουτάκια κόλλας blutack ανάλογα με το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος που θέλετε να καλύψετε, τα αγαπημένα σας εξώφυλλα και όχι μόνο από τα περιοδικά σας, πολύ υπομονή και διάθεση για δημιουργία! Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! 
Το παρακάτω τοίχος κοσμεί το σαλόνι μου, έχει φτιαχτεί εξ ολοκλήρου από εξώφυλλα free press περιοδικών και δεν μου κόστισε σχεδόν τίποτα. 




φιλιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου