Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

FORK IN PROGRESS

Χθες έπεσα πάνω σε αυτή την φωτογραφία.  Ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα ενθουσιασμού (αφού κατάλαβα ότι πρόκειται για βραχιόλι φτιαγμένο από πιρούνι) έτρεξα στην κουζίνα προσπαθώντας σας άλλος  Uri Geller να λυγίσω όσο το δυνατόν περισσότερα πιρούνια ψάχνοντας για το ιδανικό πιρούνι για την συγκεκριμένη κατασκευή. Αρχικά σκέφτηκα να τολμήσω να τα λυγίσω με τη δύναμη του μυαλού, μιας και που φάνηκε πιο ξεκούραστο(...) αλλά μάταια! Μάλλον μου έλειπε η συγκέντρωση. Οπότε δοκίμασα τα χέρια μου και παρατήρησα ότι μερικά μαχαιροπίρουνα (κυρίως τα πιο φθηνά) λυγίζουν αρκετά εύκολα χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη δύναμη.

Ύστερα από μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο βρέθηκα σε ένα πλήθος από ιδέες σχετικά με το τι μπορούμε να φτιάξουμε με τα μαχαιροπίρουνα μας, τόσες που εάν το αίσθημα αυτοσυντίρησης δεν με συγκρατούσε ήμουν διατεθημένη να αρχίσω να λυγίζω ότι κουταλοπίρουνο έβλεπα μπροστά μου. 

Ξεκινώντας από το βραχιολάκι της παραπάνω εικόνας ο τρόπος κατασκευής του είναι ιδιαίτερα εύκολος αρκεί να έχουμε κάποια βασικά εργαλεία. Το παρακάτω Video είναι ιδιαίτερα λεπτομερές και θα σας βοηθήσει πολύ!



Ενώ με την ίδια λογική, μπορεί ο καθένας να αυτοσχεδιάσει φτιάχνοντας πρωτότυπα σχέδια. Ορίστε λίγη τροφή για την φαντασία σας:






Αν και ψαλιδάκι είναι τόσο όμορφο που δεν μπορούσα να αντισταθώ και να μην το ανεβάσω!








Δακτυλίδι από πιρούνι


Φωτιστικό από κουταλοπίρουνα 





Κρεμάστρες από κουταλοπιρουνα






Άλλες δημιουργίες








Fork it!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου